Zoeken

Over antef.nl

Alle informatie over de website Antef.nl

Naam van de website

naam in hiërogliefen
Antef of Intef in hiërogliefen. Afbeelding gemaakt met Jsesh en The Gimp!

Bij het idee om een eigen website te ontwikkelen, dacht ik na over een goede unieke naam. Namen als: Ramses, Toetanchamon, Nefertiti, Farao, Egypte, zijn wat afgezaagd.

Bij het zoeken naar een naam voor mijn website kwam ik op "Antef". Het domein bestond niet, dus gelijk geregistreerd. Maar waar staat dit voor? Antef was een populaire naam in het oude Egypte in de regio Thebe/Waset. Verschillende koningen uit de eerste helft van de 11e dynastie, 13e en 17e dynastie hebben deze naam gedragen.

Antef is een populaire benaming voor "Intef" maar de werkelijke naam is "Ini-it-ef" of "Ini-it=f" wat zich vertaald als: "Zijn vader bracht hem".

Geschiedenis van de website

Het bedenken en ontwikkelen ervan begon in Januari 2021. Ik miste de tijd van het schrijven van teksten voor Wikipedia. Maar het platform Wikipedia vond ik geen geschikt platform meer. Ik wou een persoonlijke website ontwikkelen waarin ik mijn hobby kon uitoefenen en waarin ik mijn 'spreekwoordelijke' ei in kwijt kan.

Ik heb nagedacht over de vorm en dacht aan een blog, maar het werd een echte website. Ook heb ik overwogen om te gaan werken met Wordpress, maar dat vond ik niet fijn werken. Aangezien ik al wat ervaring had met webdesign, besloot ik maar zelf alles te maken. Het programmeergedeelte, de lay-out en de content.

In juni 2021 maakte ik een demo-versie van de website in HTML waarin ik bepaalde wat de belangrijkste werd. Daarna maakte ik mijn eerste versie in PHP en MYSQL en heb deze laten zien aan familieleden en vrienden. Op basis van de opbouwende kritiek heb ik nog wat aangepast. In november 2021 werd de website gepubliceerd.

Technische gedeelte

De website is ontwikkeld in PHP 7, Html 5 en Css3. De site maakt gebruik van MYSQL voor de data. Er is een editor gemaakt die gemakkelijk maakt om nieuwe pagina's aan te maken en te voorzien van tekst.

De gedachten achter de website zijn:

Verantwoording voor gebruikte media

Ik heb de moeite genomen bij het gebruik van afbeeldingen om de oorspronkelijke maker te vermelden, soort licentie en naar de bron te linken. Dit omdat ik hierop was gewezen door een programmeur. Op het internet heb ik ook een link gevonden die zeer verhelderend was: www.russell.nl.

In de artikelen maak ik ook gebruik van een annotatie systeem dat lijkt op zoals het wordt gebruikt bij Wikipedia. Hierin vermeld ik in het kort de bron en waar deze tekst kan worden gevonden. Daarnaast vermeld ik nog apart de geraadpleegde bronnen.

De informatie op de website valt onder Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0). Dit betekent dat de informatie van deze website gedeeld en hergebruikt mag worden op het internet in andere projecten, mits dit gebeurt onder vermelding van de website (antef.nl) en ook de schrijver (Koen van der Ahé). De licentie staat niet toe dat de informatie van de website op een commerciële wijze mag worden verspreid. Wel op de non-commerciële manier dus voor studie doeleinden.

Mocht het zo zijn dat ik toch op een manier copyright heb geschonden dan kun je contact met mij opnemen op: Contactpagina / If you believe I have used your picture without permission feel free to contact me on Contactpagina and I will give you an answer.

Updates en wijzigingen van de website

Alle nieuwe ontwikkelingen op een rijtje

September 2023

Maart 2023

December 2022

Oktober 2022

September 2022

Augustus 2022

Maart 2022

Januari 2022

December 2021

November 2021